Огляд змін за Постановою № 157 щодо відхилення тендерної пропозиції

Огляд змін за Постановою № 157 щодо відхилення тендерної пропозиції

І знову закупівельне законодавство мчить вперед — змінюється, оновлюється, реформується, підлаштовується. А разом з ним і ми рухаємося, розвиваємося.

До уваги! Жирним шрифтом виділено текст із прихованим посиланням.

25.02.2023 за постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178» від 17.02.2023 № 157 набули чинності зміни до Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування. Зміни торкнулись і підстав для відхилення тендерної пропозиції.

Якщо у вас виникають запитання, пов’язані з розумінням законодавства у сфері публічних закупівель, підготовкою документів та участю в закупівлях, скористайтесь послугою Агентства «Усні та письмові консультації».

Пропонуємо до вашої уваги невеликий огляд цих змін.

Відповідно до пункту 41 Особливостей замовник відхиляє тендерну пропозицію із зазначенням аргументації в електронній системі закупівель у разі, коли:

Отже, формуючи свою тендерну документацію, необхідно обов’язково оновити підстави для відхилення тендерної пропозиції.

Рекомендуємо вам доєднатись до вебінару «Гуру-закупівельникам: застосування виключень по пункту 13 Особливостей», який буде проводити Академії Радник 09.03.2023 об 11:00.

Вікторія НЕХТА, 

юрист ТОВ «Тендерне агентство Радник»