Порядок здійснення оплати за участь у торгах

Порядок здійснення оплати за участь у торгах

Для участі в процедурах закупівель системи ProZorro учасник торгів подає свою пропозицію в електронному вигляді через авторизований електронний майданчик, на якому він зареєстрований та відповідно має особистий кабінет користувача.

За подання цієї пропозиції оператор майданчика справляє плату (дивіться нижче).

Вищезазначені розміри встановлені Порядком функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 166.

Сплату справляють за наявності достатньої суми коштів на балансі учасника на майданчикові, на якому він зареєстрований.

Для поповнення балансу учасник через особистий кабінет самостійно формує рахунок, що містить індивідуальні реквізити від оператора, на суму, визначену учасником. Порядок формування рахунка на кожному майданчикові свій. Після формування рахунка учасник здійснює його оплату. Зазвичай, зарахування оператором сплачених грошових коштів на баланс учасника здійснюється протягом терміну, визначеного банківською установою. 

Політикою деяких майданчиків встановлено, що плата обов’язково повинна бути здійснена з поточного рахунка постачальника, який є користувачем кабінету. Це може бути передбачено умовами договору між майданчиком та постачальником або публічним договором оферти, з яким постачальник погоджується при реєстрації. 

При поданні пропозиції учасником кошти автоматично списуються з його рахунка в розмірі, який залежить від очікуваної вартості закупівлі.

Вищезазначені суми плати, визначені з урахуванням усіх податків і зборів, що сплачують у випадках, передбачених законодавством, та є однаковими для всіх операторів майданчиків і не можуть бути встановлені операторами майданчиків самостійно.

У разі відміни торгів або визнання їх такими, що не відбулися, оператор майданчика повертає плату учасникові / переможцеві (крім випадків, коли пропозицію учасника / переможця було відхилено).

Дата публікації: 31.01.2020