Відсутність у тендерній документації електронної адреси посадової особи замовника: рішення суду

Відсутність у тендерній документації електронної адреси посадової особи замовника: рішення суду

У сьогоднішньому блозі розглянемо судове рішення щодо відсутності в тендерній документації електронної адреси однієї чи кількох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками.

Під час складання тендерної документації замовники повинні керуватися Законом України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон № 922). У частині 2 статті 22 Закону № 922 вказано перелік відомостей, які необхідно зазначити в тендерній документації. Зокрема, замовник повинен вказати прізвище, ім’я та по батькові, посаду та електронну адреса однієї чи кількох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками.

За результатами проведеного моніторингу закупівлі № UА-2020-07-06-005101-а складено висновок про результати моніторингу закупівлі, який оприлюднено 20.10.2020, згідно з яким встановлено порушення пункту 17 частини 2 статті 22 Закону № 922, а саме: замовником у тендерній документації не зазначено електронної адреси однієї чи кількох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками.

Замовником було оскаржено висновок Держаудитслужби до суду, і суд щодо цього питання встановив наступне.

Відповідно до пункту 17 частини 2 статті 22 Закону № 922 у тендерній документації зазначаються такі відомості: прізвище, ім’я та по батькові, посада та електронна адреса однієї чи кількох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками.

Судом встановлено, що прізвища, ім’я та по батькові, посади та номери телефонів двох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками, зазначено в підпункті 2.3 пункту 2 Розділу 1 тендерної документації, проте електронної адреси однієї чи кількох посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками у тендерній документації, зазначено не було. Електронна адреса однієї із посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками, була зазначена в оголошенні про проведення процедури закупівлі в частині інформації про замовника в розділі «Контактна особа, уповноважена здійснювати зв’язок з учасниками».

Таким чином, учасникам процедури закупівлі була відома електронна адреса однієї із посадових осіб замовника, уповноважених здійснювати зв’язок з учасниками, та не були позбавлені можливості зв’язатися з замовником за допомогою електронної адреси, відтак, суд вважає, що незазначення електронної адреси в тендерній документації не вплинуло на перебіг процедури закупівлі.

Враховуючи вищевикладене, можемо дійти висновку, що суд не вважає порушенням відсутність у тендерній документації інформації, передбаченої Законом, якщо таку інформацію відображено в оголошенні про проведення процедури закупівлі.

Дата публікації: 09.04.2021